Homepage Dick Le Mair

Nederland Harderwijk Dick en Marja le Mair 24-03-2014 foto: Jaco KlamerWelkom op de website van Dick Le Mair

Componist/arrangeur van muziek voor koor, harmonie-fanfare, bigband, orkest, ensembles, piano, carillon, etc. Ik zoek in mijn muziek de mystiek, een muzikale vorm waarin klassieke en Keltische invloeden samenkomen met jazz en avant-garde, soms aangevuld met Gregoriaanse motieven. Geen eenvoudige, maar wel spannende en vaak filmische muziek. Niet meteen in een hokje te plaatsen, maar wel muziek die je als muzikant èn luisteraar meeneemt en raakt. Daarnaast heb ik composities en arrangementen gemaakt voor o.a. het Metropole Orkest, luisterliedjes en kindermusicals gearrangeerd, hymnes die mensen blijven troosten, en voor vele CD’s die ik produceerde de arrangementen geschreven.

Percussionist/producer Ik verleen met veel plezier mijn medewerking aan concerten en opnames met vibrafoon, marimba, percussie, klassiek en modern slagwerk. Als producer sta ik erom bekend dat ik nooit budgetten of deadlines overschrijd en dat alles wat je hoort ook echt is gespeeld (geen samples). De magie die ontstaat als muzikanten mooie muziek spelen, is meer dan je in noten of woorden kunt vatten, maar je kunt het wel ervaren en ervan meegenieten!

Partituren: Partituren zijn te bestellen als download of hardcopy bij de webshop van Donemus

Nieuws:  CD Immanuel – instrumental christmas classics – klassieke kerstmelodieën in mystieke en keltische sferen door Luca Genta (cello, bas, blokfluiten, tin whistles, toetsen) en Dick Le Mair (vibrafoon, marimba, percussie, toetsen). Coverfoto door Patrick Meijboom en ontwerp door Peter-Paul Hoddenbagh. Distributie door Ecovata. Releasedatum rond 1 november. Concertdata nog niet bekend.

Voor 28-29-30 december 2017 worden concerten voorbereid van nieuw werk ‘Benedicat’ (voor vocalisten en harp/sax/fluit) in het prachtige project Celestal Celebration. Doe mee!

Serie uitvoeringen Via Crucis voor Kerk in Actie in het voorjaar van 2018.

Voorjaar 2018 drie concerten Impressions of a Pilgrimage door Kleinkoor Concertino onder leiding van Martin Zonnenberg. Nadere informatie volgt.

Uitgeverij: Donemus
WebdesignCompass Creations
Ontwerp logoPave