Homepage Dick Le Mair

Nederland Harderwijk Dick en Marja le Mair 24-03-2014 foto: Jaco KlamerWelkom op de website van Dick Le Mair

Componist/arrangeur van muziek voor koor, harmonie-fanfare, bigband, orkest, ensembles, piano, carillon, etc. Ik zoek in mijn muziek de mystiek, een muzikale vorm waarin klassieke en Keltische invloeden samenkomen met jazz en avant-garde, soms aangevuld met Gregoriaanse motieven. Geen eenvoudige, maar wel spannende en vaak filmische muziek. Niet meteen in een hokje te plaatsen, maar wel muziek die je als muzikant èn luisteraar meeneemt en raakt. Daarnaast heb ik composities en arrangementen gemaakt voor o.a. het Metropole Orkest, luisterliedjes en kindermusicals gearrangeerd, hymnes die mensen blijven troosten, en voor vele CD’s die ik produceerde de arrangementen geschreven.

Percussionist/producer Ik verleen met veel plezier mijn medewerking aan concerten en opnames met vibrafoon, marimba, percussie, klassiek en modern slagwerk. Als producer sta ik erom bekend dat ik nooit budgetten of deadlines overschrijd en dat alles wat je hoort ook echt is gespeeld (geen samples). De magie die ontstaat als muzikanten mooie muziek spelen, is meer dan je in noten of woorden kunt vatten, maar je kunt het wel ervaren en ervan meegenieten!

Partituren: Partituren zijn te bestellen als download of hardcopy bij de webshop van Donemus

Nieuws:  CD Immanuel – instrumental christmas classics – klassieke kerstmelodieën in mystieke en keltische sferen door Luca Genta (cello, bas, blokfluiten, tin whistles, toetsen) en Dick Le Mair (vibrafoon, marimba, percussie, toetsen). Coverfoto door Patrick Meijboom en ontwerp door Peter-Paul Hoddenbagh. Distributie door Ecovata.

Voor eind december 2017 worden concerten voorbereid van nieuw werk ‘Benedicat’ (voor vocalisten en harp/sax/fluit) in het prachtige project Celestial Celebration van muzikaal ensemble Trióles en vocaal ensemble EVA. Welkom op 28 december in de Hervormde Kerk Ommen, 29 december in de Grote Kerk Zwolle of 30 december in de Andreaskerk Hattem! De concerten beginnen steeds om 20.15 uur. Klik hier om kaartjes te bestellen.

Serie uitvoeringen Via Crucis voor Kerk in Actie in het voorjaar van 2018, in elk geval zaterdag 24 maart 2018 in Zeist.

Eind 2018 of in 2019 drie concerten Impressions of a Pilgrimage door Kleinkoor Concertino onder leiding van Martin Zonnenberg. Nadere informatie volgt.

Uitgeverij: Donemus
WebdesignCompass Creations
Ontwerp logoPave