Homepage Dick Le Mair

Nederland Harderwijk Dick en Marja le Mair 24-03-2014 foto: Jaco KlamerWelkom op de website van Dick Le Mair

Componist/arrangeur van muziek voor koor, harmonie-fanfare, bigband, orkest, ensembles, piano, carillon, etc. Ik zoek in mijn muziek de mystiek, een muzikale vorm waarin klassieke en Keltische invloeden samenkomen met jazz en avant-garde, soms aangevuld met Gregoriaanse motieven. Geen eenvoudige, maar wel spannende en vaak filmische muziek. Niet meteen in een hokje te plaatsen, maar wel muziek die je als muzikant èn luisteraar meeneemt en raakt. Daarnaast heb ik composities en arrangementen gemaakt voor o.a. het Metropole Orkest, luisterliedjes en kindermusicals gearrangeerd, hymnes die mensen blijven troosten, en voor vele CD’s die ik produceerde de arrangementen geschreven.

Percussionist/producer Ik verleen met veel plezier mijn medewerking aan concerten en opnames met vibrafoon, marimba, percussie, klassiek en modern slagwerk. Als producer sta ik erom bekend dat ik nooit budgetten of deadlines overschrijd en dat alles wat je hoort ook echt is gespeeld (geen samples). De magie die ontstaat als muzikanten mooie muziek spelen, is meer dan je in noten of woorden kunt vatten, maar je kunt het wel ervaren en ervan meegenieten!

Partituren: Partituren zijn te bestellen als download of hardcopy bij de webshop van Donemus, ook van mijn nieuwste werk voor vocalisten (sopraan/mezzo/alt) en harp/sax/fluit Benedicat, dat wellicht ook op een CD verschijnt van muzikaal ensemble Trióles en EVA vocaal ensemble. Nadere informatie volgt.

Nieuws:  Vanaf 1 september zal ik op donderdagen lessen Slagwerk en Percussie geven aan de Johann Sebastian Bach School voor Muziekonderwijs in Soest. Aanmelden kan via deze link. Zie ook deze fb-pagina. Kom kennismaken met Slagwerk en Percussie op zaterdagmiddag 1 september in Soest op de Open Dag!

Première: deze zomer speelt Boudewijn Zwart op maandagavond 20 augustus de première van mijn carillonwerk ‘Marja – Ode to Love’ op de beiaard van de toren van de Sint-Janskerk in Gouda. Het concert begint om 20.15 uur en is gratis te beluisteren in de Museumtuin Achter de Kerk en op vele andere plekken in de Goudse binnenstad.

Op zondagmiddag 26 mei 2019 zal het Impressions of a Pilgrimage klinken in een Goudse Glazendienst in de Sint-Janskerk in Gouda. Nadere informatie volgt.

Uitgeverij: Donemus
WebdesignCompass Creations
Ontwerp logoPave