Impressions of a Pilgrimage

Een muzikale impressie van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Mijn muziek ‘Impressions of a Pilgrimage’ is verkrijgbaar als bladmuziek om uit te voeren door koor/orkest via de Donemus webshop, ik kan het zelf met een ensemble komen uitvoeren op verzoek, maar ik geef ook lezingen over ’the making of’ deze muziek. De CD is te bestellen via verschillende webwinkels en via deze website. Dick Le Mair - Impressions of a Pilgrimage

The making of ´Impressions of a Pilgrimage´:

Santiago de Compostela, Rome en Jeruzalem zijn al eeuwenlang pelgrimsplaatsen. Zodra je er bent aangekomen, voel je verbondenheid met iedereen die door de eeuwen heen deze lange route heeft gereisd. Het is alsof hun gebeden nog steeds aanwezig zijn, alsof ze hun sporen hebben achtergelaten in de kloosters waar vrede en gastvrijheid nog steeds in overvloed aanwezig zijn. Je komt op plaatsen van diepe religieuze ervaring in de eenzaamheid van het uitgestrekte land, zoals de enorme stapel stenen bij Cruz de Hierro. Maar ook ervaar je de uitbundigheid en de drukte van een grote stad. De muziek krijgt vorm in de Kathedraal van Santiago. Het plan ontstaat om het orgel van deze kerk op te nemen, het einddoel van de Camino de Santiago en ook de finale van dit muzikale werk. Het idee voor het begin van de CD wordt ook hier geboren. Het is een compleet ander geluid, maar net zo fascinerend: de grootste gong ter wereld. Het klinkt als een roep van ver, het mystieke, het onbekende. . . Langzaam maar zeker valt alles op z’n plaats, het orkest, de vocalen, de percussie en de solisten. Dank voor de samenwerking met iedereen: de organist en het kapittel van Santiago die toestemming gaven om hun orgel op te nemen, de mensen bij Paiste, die het goed vonden hun enorme gong op te nemen, en alle musici en technici.

De muziek Impressions of a Pilgrimage is uitgebracht op CD en is ook online te beluisteren via o.a. Bandcamp, iTunes, Spotify en Deezer. Zelf uitvoeren kan ook! Bladmuziek is te bestellen via Donemus.

 

Connect by Music steunen? Volg de link!