Labirinto

De muziek Labirinto is geïnspireerd door het Labirinto aan de ingang van de San Martino kathedraal in Lucca, Toscane, Italië. De titeltrack Labirinto draag ik op aan Jacobine, Arnoud en alle caring & daring pastors, therapeuten, coaches, mentoren e.a.: goed gezelschap in het labyrint van het leven! Luister naar de muziek via Spotify, YouTube, AppleMusic, Deezer en andere muziek platforms! Op de gevel van de San Martino kathedraal in Lucca, zie je Sint Maarten. We delen met deze muziek daarom ook graag een moment van rust met alle mantelzorgers (die naar Sint Maarten met zijn mantel zijn vernoemd). Wat eerste reviews: “Muziek als een lichtstraal op een donkere dag”, “Prachtige muziek, mysterieus, erg ontspannend ook (de ademhaling lijkt zich als vanzelf te vertragen en verdiepen . . ..).”

Musicisti di Strada is geïnspireerd door een ontroerende ontmoeting tussen een klarinettist op een Italiaans plein en een jongen met het syndroom van Down, in vervoering door de muziek. De klarinettist speelde de sterren van de hemel alleen voor hem en wij mochten meegenieten van de muziek en de verbondenheid met elkaar. Toen we later nog eens langsliepen, namen ze afscheid met een warme big hug. De muziek draag ik op aan hen, en aan alle muzikanten en andere kunstenaars die – buiten de spotlights op straten en pleinen, in gevangenissen en in zorginstellingen en op andere plaatsen, zoals online in huiskamers – vreugde, schoonheid, inspiratie, troost en licht brengen met hun kunst. Ook dus voor de schoonmaker die ik hoorde in het ziekenhuis en voor Hanneke Leroux die over hem dichtte: “hij zingt en hij wist de angst van de nacht weg”, voor dichters bij eenzame uitvaarten of dichters die eren en verwelkomen met ‘uit een stalen trommel’ (Pieter Stroop van Renen) of ‘in hun namen keren zij weer’ (Inez Meter). En voor de zangeressen en zangdocenten van Zing je Sterk met hun adem-/stem- en ontspanningsoefeningen voor mensen met langdurige klachten als long covid, copd, astma, chronische stress of vermoeidheid. Een verademing voor velen!

Pellegrino is geïnspireerd door de Via Francigena door La Bella Italia, de prachtige natuur, architectuur, de gastvrijheid, de koffie en het overheerlijke eten! “Life is a long pilgrimage from fear to love” (Paulo Coelho). 

Piazza San Michele is de naam van het plein waarvan de kerk is gewijd aan de aartsengel Michaël. De muziek is geïnspireerd door de architectuur van deze en vele kerken en pleinen in Italië : “Music is liquid architecture; architecture is frozen music” (Johann Wolfgang von Goethe).

Kyrie is muziek als een roep om liefde, ontferming, mededogen, misericordia: “when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace” (Jimi Hendrix). 

De muziek gaf mij een goede reden om weer samen te werken met mijn vriend en mede-muzikant Luca Genta. Hij is fantastisch op whistles, fluiten, cello en fretloze basgitaar en ik speelde op mijn geweldige oude Musser vibrafoon en allerlei percussie instrumenten, van een kleine udu tot een grote trom. De release van het album staat was begin mei, vlak voor Wereld Labyrint Dag. Mis het niet en volg ons op sociale platforms en volg de playlist Labirinto!

album Labirinto
Online album Labirinto: nieuwe composities van Luca Genta en Dick Le Mair
Online album Labirinto. Composers / recording artists: Luca Genta en Dick Le Mair