Requiem for the Refugees (en ander werk voor carillon of piano)

2001, Dover, zestig vluchtelingen werden gevonden in een container: dood . . . Een vriend van mij uit Londen vroeg mij om een ‘Requiem for the Refugees’ te schrijven, en dat deed ik. Het is een rustig, contemplatief stuk voor piano geworden, dat later gearrangeerd is voor carillon. De Britse gitarist Jason Carter heeft het opgenomen op zijn album ‘The Color of Silence’. Partituren zijn te bestellen via Donemus in een versie voor piano en voor carillon. De muziek is te beluisteren via o.a. Bandcamp, Spotify, iTunes en Deezer.

Ter gelegenheid van World Water Day op 22 maart 2018 speelde carilloneur David (Won Jun) Jeong, student van de Universiteit van Rochester (NY), de USA-première van mijn ‘Requiem for the Refugees’ in het programma ‘Songs of Waterways and longing for home’ op het carillon van de universiteit. Een filmpje daarvan vindt u op Youtube en op deze website.

De wereldpremière van de versie voor carillon speelde Boudewijn Zwart op het carillon van de toren van de Goudse Sint-Janskerk op 26 augustus 2013. Een impressie van de uitvoering vindt u hier en op Youtube.

Op 20 augustus 2018 speelde Boudewijn Zwart op het carillon van de toren van de Sint-Janskerk in Gouda de première van mijn nieuwe carillonwerk ‘Marja – Ode to Love‘. Hierbij een filmimpressie.